Comitetul Sindical al Universității de Stat din Moldova marchează 75 de ani de la crearea organizației sindicale

Ieri, 14 decembrie, a avut loc ședința solemnă a Comitetului Sindical al Universității de Stat din Moldova (USM), consacrată aniversării a 75-a de la crearea organizației sindicale. La eveniment au participat: rectorul USM, Igor ȘAROV; președintele Comitetului Sindical al USM, Efim CHILARI; președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Igor ZUBCU; președintele Federației Sindicatului Educației și Cercetării, Ghenadie DONOS, președintele Comitetului Sindical al Universității de Stat „Ion Creangă” Silvia CHICU, membri ai organizației sindicale a USM etc.

Mesaje de felicitare au fost transmise online de către președintele Sindicatului Personalului Universității din București și Federației Naționale Sindicale „GAUDEAMUS”, Cătălin BONCIU și președintele Sindicatului Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, vicepreședintele Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, Laura OLTEANU.

Rectorul USM Igor ȘAROV a adresat felicitări reprezentanților organizației sindicale a USM menționând că colaborarea dintre administrația USM și Comitetul Sindical al USM este foarte productivă aceasta materializându-se în diverse proiecte atât cu caracter social, cât și educațional și cultural.

Președintele Comitetului Sindical al USM, Efim CHILARI a prezentat istoricul acțiunilor întreprinse de organizația sindicală a Universității de Stat din Moldova de la fondare până în prezent.

În cadrul întrunirii, președintele Confederației naționale a Sindicatelor din Moldova, Igor ZUBCU și președintele Federației Sindicatului Educației și Cercetării, Ghenadie DONOS au înmânat membrilor Comitetului Sindical al USM diplome și premii bănești.

Ședința solemnă a Comitetului Sindical al Universității de Stat din Moldova a fost precedată de sfințirea birourilor membrilor sindicatului de către preotul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, Octavian MOȘIN.